IMG_0596

Sahauspalvelut

Pirkanmaalla Itä-Ikaalisissa toimiva piensaha. Sahaamme rahtisahauksena asiakkaan omia puita. Sahauslaitteena käytämme siirrettävää Laimet 120 sahaa, voimakoneena toimii traktori.

Kevät on puunsahauksen parhainta aikaa, niin sahauksen kuin kuivumisenkin osalta. Kuitenkin sahausta tehdään jokaisena vuoden aikana. Paras laatu syntyy laadukkaasta tukista, koneitten ja terän kunnosta sekä sahurin silmästä.

 

 

 

 

HirsirakentaminenSikurin aitta

Rakennamme perinteitä kunnioittaen käsinveistettyjä hirsituotteita saunasta huvilaan, aitasta pihakalusteisiin. Rakennusmateriaalina käytämme kotimaista mäntyä, kuusta ja haapaa. Teemme rakennuksia myös asiakkaan omista puista.

Rakennukset valmistetaan pääsääntöisesti piiluveistetyistä pelkkahirsistä useilla eri nurkkatyyleillä. Meiltä saa myös käsityönä kuoritut pyöröhirsi rakenteet. Pyöröhirsi rakentamisessa käytämme vain luonnonpyöreetä puuta.

Erikoistyönä teemme vanhojen hirsirakennusten kengityksiä, eli vaurioituneiden alahirsikertojen vaihtamista uusiin hirsiin. Tarvittaessa saat kauttamme hirret mittatilaustyönä hirsikengityksiin.

Ota yhteyttä niin suunnitellaan ja veistetään sukupolvelta toiselle kestävä hirsirakennus.

 

Taustat

Olen vuonna 1987 syntynyt hirsinööri. Innostus rakentamiseen on ollut jo pienestä asti. Käsinveistotaidot ovat periytyneet sukupolvelta toiselle. Hirsitöitä olen tehnyt nuoresta koltiaisesta lähtien. Harrastuksesta tuli vuonna 2010 leipätyö, joka ei vieläkään ole alkanut maistumaan puulle.